Passa al contingut principal

Eleccions al Parlament de Catalunya 2012. (Baròmetre d'octubre)

Estadístiques realitzades a partir dels resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010. Actualitzant els resultats segons les tendències de diferents enquestes sobre actualitat política.

Es tracta d'un treball absolutament subjectiu, però amb intencions de ser objectiu. Els que no li doneu credibilitat estadística, mireu-ho com una predicció profètica. 

I recordeu que malgrat fer enquestes al carrer, la majoria d'enquestes estan manipulades pels diferents mitjans de comunicació; intentant afavorir o perjudicar els partits segons la seva conveniència.



    

Segons aquests resultats, CiU aconseguiria la majoria absoluta necessària (68 escons) per afrontar aquesta nova etapa per a Catalunya. Segons els meus "estudis", CiU guanyaria vots d'abstencionistes, de molts votants del PSC, de força votants d'ERC i d'alguns votants d'altres partits (SI, RCat...)

El PSC s'enfonsaria fins els 20 escons, assolint els pitjors resultats de la seva història. Els seus vots, en aquest cas es dividirien en diferents partits. Una gran part anirien a ERC i ICV intentant mantenir un vot d'esquerres, però nacionalista, una altra part força important de vots aniria a CiU per encarar el projecte "iniciat" per aquest partit. Finalment també li marxarien vots espanyolistes al PP i C's degut a la seva ambigüitat a l'hora de defensar la qüestió nacional.

Pel que fa el PP, aguantaria el resultat de les darreres eleccions pel que fa el nombre de votants, però el perjudicaria l'augment de la participació i baixaria 1 escó quedant-se amb 17 escons. En el seu cas, guanyaria vots espanyolistes del PSC, però perdria molts vots que estan en desacord amb la línia ultranacionalista de la senyora Camacho.

ERC augmentaria la seva representació i obtindria 14 escons. L'augment d'ERC ve degut a la recuperació de credibilitat després de la caiguda amb el tripartit. L'aparició d'Oriol Junqueras seria un factor força important en el canvi d'imatge del partit. Guanyarien molts vots provinents de desencantats del PSC, força vots provinents de SI i de vots abstencionistes així com d'altres partits. Però també li marxarien molts vots a CiU degut al vot útil.

Pel que fa ICV, aconseguiria mantenir els resultats de les últimes eleccions. Guanyaria vots provinents del PSC, però en perdria molts que votarien a les CUP.

C's mantindria la seva representació al parlament (3 escons). Augmentarien els seus vots gràcies a votants del PSC, però es veuria perjudicat per l'augment de la participació.

Finalment, la CUP entraria amb força al parlament amb 3 escons. El seu augment vindria gràcies a vots de SI, abstencionistes, ICV i altres partits.

També cal afegir, que les formacions SI i PxC obtindrien molts vots, però la alta participació els deixaria fora del parlament.

Així doncs, l'arc parlamentari oferiria una clara majoria a les forces nacionalistes (95 escons), que podrien iniciar el camí cap a l'Estat Propi sense cap mena de problema.

 ABANS DE LES ELECCIONS VINDRÀ EL BARÒMETRE DE NOVEMBRE (on podrem veure la variació dels resultats condicionats per la campanya)

Comentaris

  1. Preferiria que ciu no tingués majoria, però aquests resultats son més creibles que els de rac1

    ResponElimina
  2. Estic força d'acord amb el teu estudi subjectiu amb pretensions de ser objectiu jaja ... però de totes formes jo sumaria alguna cosa més a C's, pq crec q més d'un votant del PP castigarà la política d'aquests a Espanya, a més d q coincideixo amb q tmbé guanyaran vots del PSC.

    ResponElimina
  3. La CUP governarà el futur Estat de Catalunya. Ja veuràs ja. HAHAHAHA! On estan els jerquis? Malparits tots! Un estudi acurat i encertat senyor Viladevall.

    ResponElimina
  4. ei Lluís!! com és que surt el meu nom en el teu compte!! xD

    el proper mes tornaré a fer uns càlculs a veure com evoluciona tot... potser la CUP acaba governant, qui sap!!

    ResponElimina
  5. Dubto moltissim que ERC només tingui 2 diputats a Girona.

    ResponElimina
  6. Les enquestes no es fan per plasmar el que un vol... sinó per aproximar-se a la realitat. Potser en els càlculs de novembre la cosa varia, però ara mateix està així. A Girono és molt complicat obtenir escons i ERC ho té difícil perquè el vot independentista està molt dividit.

    De totes maneres, en aquesta enquesta no he tingut en compte el vot útil independentista en la seva plenitud. En les properes tindrà molta més intensitat degut a la proximitat de les eleccions i l'efecte campanya.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada