Passa al contingut principal

Eleccions al Parlament de Catalunya 2012. (Baròmetre 29 d'octubre)

Continuem amb la sèrie de baròmetres realitzats per La Revifalla.

Veient que la majoria d'enquestes estan molt manipulades pels mitjans de comunicació, aquest bloc es decideix a realitzar uns baròmetres que s'aproximin més a la realitat, sense cap mena de manipulació i aplicant fórmules estadístiques.

Es tracta d'un treball que intenta ser objectiu. Els que no li doneu credibilitat estadística, mireu-ho com una predicció profètica.





Els resultats d'aquest segon baròmetre són molt similars als del primer baròmetre, però hi ha unes variacions que explicarem tot seguit:

Els resultats finals continuarien donant la majoria absoluta a CiU amb 68 escons, el PSC continuaria la davallada, però de moment continuaria amb 20 escons. El PP baixaria fins els 16 escons molt castigada per l'augment de la participació. ERC recuperaria molts vots arribant als 15 escons, mentre que ICV pujaria fins els 12 escons. C's mantindria els 3, tot i que augmentaria en vots. Finalment, la CUP entraria amb 1 escó i SI (1,79%) i PxC (1,6%) es quedarien fora del parlament.

Les evolucions del vot són les mateixes que en el primer baròmetre: http://viladevallpujadas.blogspot.com.es/2012/10/eleccions-al-parlament-de-catalunya.html , però les diferències serien les següents:

Pel que fa la circumscripció de Barcelona, l'augment de la participació afavoriria els partits que volen el dret a decidir. Així CiU, ERC i ICV augmentarien la seva representació gràcies a l'augment del vot i la visibilitat en els mitjans de comunicació. Això perjudicaria el PP que perdria 1 escó. 
La CUP, que en el darrer baròmetre entrava amb força, es veuria una mica castigada i estaria en el 2,8% dels vots. SI tindria un 2,7% i PxC un 2,6% dels vots.

Pel que fa la circumscripció de Tarragona, les tendències indiquen que el PSC recuperaria l'escó que havia perdut en el darrer baròmetre per ERC. Aquesta circumscripció és bastant inamovible, però segurament hi haurà una lluita molt forta entre PSC i ERC per obtenir aquest escó. De moment, però, el PSC té més números per guanyar-lo. Cal afegir, que C's i la CUP obtindrien un 3% dels vots cadascú i estarien molt a prop d'obtenir un escó. PxC i SI obtindrien un 2,7% i un 2,4% dels vots respectivament.

Pel que fa la circumscripció de Girona, hi hauria un gran repartiment dels escons. En aquest cas, l'alta participació faria perdre 1 escó al PSC (respecte l'anterior baròmetre) permetent l'entrada d'ICV. Aquests resultats i els pocs escons que es reparteixen a Girona, impediria l'entrada de SI, que arribaria fins el 4,5% dels vots. PxC obtindria el 2,5% dels vots.

Finalment, pel que fa la circumscripció de Lleida, CiU perdria 1 escó en benefici de ICV que entraria així amb 1 representant a Lleida. Això vindria gràcies a una migració important del vot del PSC cap a ICV. SI i la CUP arribarien al 3,1% del vots cadascú, però no arribarien a entrar. PxC i C's obtindrien 2,1% i 1,8% dels vots.
Bé, doncs aquests són els resultats provisionals de les Eleccions al Parlament de Catalunya 2012 segons els estudis de tendències de La Revifalla.

Durant el mes de novembre i fins el dia de les eleccions, aniran apareixent més baròmetres en els que veurem l'evolució del vot.

L'últim baròmetre que farem vindrà acompanyat de gràfics amb l'evolució del vot i unes taules on es podrà veure la quantitat de vots que rebrà cada partit.

Així, La Revifalla, mostra la poca por que li fa mostrar els seus resultats reals. Si el dia de les eleccions no s'aproximen a la realitat, riurem tots plegats!!

Comentaris

  1. Continuo pensant que C's obtindrà algun escó més ;)

    ResponElimina
  2. De moment els resultats diuen això... en aquest cas C's es veu perjudicat per l'augment de la participació tenint en compte que la gent que participa de més és més nacionalista

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada