Animacions infantils catalanes representant refranys, frases fetes, dibuixos animats, acudits, jeroglífics, endevinalles i un llarg etc. per a que adults i nens gaudeixin de la cultura catalana. I tot explicat des del punt de vista de diferents personatges estrafolaris: en Rebel, l'Alcinator, l'Inalfabet, en Txuc No Res, la Revifalla...

dissabte, 20 d’octubre de 2012

“NOVA ESQUERRA CATALANA” comencem!


Ni podem ni volem esperar més. El país està a punt d’iniciar un viatge carregat d’incerteses que demanarà l’esforç i l’encert de tots;
que exigirà unitat, responsabilitat compartida i representació adequada del país real, de la societat completa i diversa que avui constitueix Catalunya.
Totes les cartes estan jugades. Tots sabem quin es el rol i quina és la oferta de cadascun dels partits que es presenten a les properes eleccions.
Tots som conscients del buit significatiu que avui presenta el mapa polític català.
El 25/N el nacionalisme conservador surt amb prima, gràcies a l’absència relativa de l’esquerra catalana.
L’avançament electoral no ens ha permès arribar a temps per cobrir amb garanties aquesta mancança, però sí que podem oferir una esperança a la ciutadania que se sent òrfena de representació.
Una esperança potser petita i modesta en el seu néixer, però certa i fermament decidida a mirar lluny, a no rendir-se, ni a cedir a les pressions que voldrien ofegar-la abans que vegi la llum.
Una esperança, solvent, que estem en condicions d’oferir als catalans i a les catalanes una força política creixent i integradora, de nova saba, que serà present ben aviat i amb totes les conseqüències en l’escenari polític català.
Ens disposem a treballar dur per fer-la créixer i a honorar els valors i actituds que pretenem que ens defineixin.
Volem escoltar tota la ciutadania i volem oferir-li la nostra millor interpretació d’allò que avui demana Catalunya.
Volem contribuir a la refundació de la gran força d’esquerres i genuïnament catalana que avui no existeix.
Sabem que no ho farem sols, sabem que caldrà l’aportació de molta gent, de totes les energies i capacitats disponibles.
Des de totes les trajectòries, experiències, frustracions i entusiasmes personals.
Des de totes les pertinences de tants anys a un o altre partit, des de totes les distàncies o indiferències que avui condemnen el catalanisme progressista a una  subordinació que algú voldria per sempre i que no podem acceptar ni un dia més.
Per expressar la coincidència total amb el Manifest per l’Esquerra Catalana que es va difondre fa tot just una setmana.
Per afirmar el nostre compromís amb el desplegament de polítiques econòmiques i socials noves que aturin la destrucció en curs de la cohesió social.
Per recuperar, reformant i revisant tot el que sigui necessari, l’estat de benestar que tants afanys ens va costar construir.
Per dissenyar, junt amb els progressistes europeus, els nous instruments i regulacions que  ens tornin al camí de la creació de riquesa i d’ocupació a Catalunya, tot guanyant el nou equilibri imprescindible entre poder democràtic i poder econòmic.
Per fer creïble el compromís ferm amb la qualitat democràtica, amb la transparència i el retiment de comptes sistemàtic de la nostra actuació.
Per plantejar, sense esperar ni un dia més, els canvis profunds que demanen els nostres sistemes de representació, començant per la llei electoral.
Per dibuixar i aplicar la renovació que exigeixen les nostres institucions, començant pel propi Parlament.
Per regenerar el nostre sistema de partitscomençant per la nova gran organització plenament democràtica que volem fer aparèixer.
Per expressar, sense cap limitació imposada, la radicalitat democràtica que la ciutadania espera dels seus representants.
Per afirmar la necessitat que els catalans i les catalanes puguin decidir lliure i plenament quin volen que sigui el seu status en relació a Espanya i Europa.
Per dir alt i clar que volem ser estat, sabent que caldrà definir els límits de sobirania compartida que voldrem acordar i respectar.
Per dir també que volem ser membres iguals de la pàtria europea en construcció. 
Per reconstruir una relació de respecte, amistat profunda i col·laboració positiva amb els ciutadans i ciutadanes d’Espanya, per sobre de les diferències i dificultats que puguem seguir trobant en algunes institucions, governs o partits.
Per defensar que aquest dret a l’autodeterminació es pugui exercir en el període constituent immediat.
Invitem tots els ciutadans i ciutadanes que se sentin propers o identificats amb aquesta primera expressió del nou projecte polític de l’esquerra catalana a incorporar-s’hi obertament i de forma pública.
Nosaltres, amb totes les persones que ens acompanyin, ens posarem en marxa immediatament.
Avui presentem el nou col·lectiu que actuarà i serà present, també per competir obertament en futurs processos electorals, a tot el país i des de l’endemà de les eleccions:
NOVA ESQUERRA CATALANA  treballarà amb la màxima determinació per a la regeneració d’una gran força progressista de vocació majoritària.
Aquest procés només serà possible des de l’agregació i la síntesi de tot el que avui està malmès, inactiu  o dispers.
El camí haurà de culminar, d’acord amb els seus promotors inicials, amb la recuperació plena del projecte del Partit Català d’Europa, expressió completa de l’ambició assolida finalment pel catalanisme progressista.
Nosaltres comencem……i tu?
Si ho comparteixes, omple el  formulari i participa en la preparació de l’Assemblea Constituent del proper 15 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada