Passa al contingut principal

Mas canta a la Masovera

S'han acabat les eleccions i és temps de pactes, però sembla que ningú vol governar. Tothom sap que governar amb l'actual situació provoca un desgast molt important. Em sorprèn com abans de les eleccions tothom tenia les fórmules per sortir de la crisi, per acabar amb l'atur, per fer fluir l'economia, etc., però a l'hora de la veritat, amb les circumstàncies donades, sembla que només CiU és capaç d'afrontar aquest repte (segurament preferirien no caure sols).

A CiU se li presenten diferents pactes:
  • Per un costat pot pactar amb ERC, però al partit republicà no se'l veu massa predisposat a entrar al govern, però sí a donar suport de cara al procés nacional i d'assegurar la governabilitat (però tot sense semblar que gràcies a ells hi ha retallades).
  • Per l'altra costat poden pactar amb el PSC, però aquests s'han negat a participar en cap govern amb CiU. Segurament tenen masses problemes interns com per preocupar-se de governar al poble.
  • També hi ha l'opció del PP, però (sí, sí) aquests també han dit que no pensen donar suport a CiU si   tiren endavant el procés sobiranista.
  • També cal afegir el cas de no pactar amb ningú i anar fent pactes puntuals, però això pot fer que el govern sigui molt poc estable amb l'actual distribució d'escons.
Sembla que CiU s'ha quedat totalment sol i l'únic pacte possible que se li presenta de moment, ERC, l'obligarà a canviar el sentit de les polítiques i a accelerar el procés d'independència.

De moment Artur Mas ha començat a aprendre una cançó per fer-li la rosca a ERC i tranquil·litzar la majoria independentista que vol que el procés continuï endavant i en breu s'assoleixi l'Estat Propi.

Comentaris