Passa al contingut principal

Possibles resultats en Referèndum d'Independència

Van passant els dies i cada vegada sembla més clar que CiU estarà sola al govern, però que ERC li assegurarà la governabilitat. Avui s'han començat a sentir notícies sobre una possible data per el Referèndum d'Independència. Si es confirmés aquesta informació i ERC i CiU arribessin a un acord, seria bo saber, ara que tenim uns resultats de referència, com podria ser el resultat d'aquest referèndum.

Així doncs, fixant-nos en els resultats de les darreres eleccions:


I tenint en compte que aquestes eleccions han estat presentades en unes claus molt concretes (Independència i Crisi) i, per tant, podem donar com a bona la premissa de que als partits que s'han mostrat a favor d'un Estat Propi els han votat independentistes. 

Tenim els següents resultats:
  • Si sumem tots els votants dels partits independentistes: CiU + ERC + CUP + SI = 49,12%
  • Si sumem tots els votants dels partits centralistes: PSC + PP + C'S + UPyD = 35,4%
  • La resta de partits, en els que s'inclou ICV i els vots en blanc, no han mostrat preferències envers el seu vot en un possible referèndum, així que no els comptabilitzarem, doncs fer algun tipus de distribució seria massa subjectiu. Aquest grup té un 15,48% dels vots.
Per tant, hem de creure que la distribució dels vots en el referèndum serà de:
  • SÍ = 49,12%
  • NO = 35,40%
  • Blancs i nuls = 15,48%
Si només comptabilitzem els vots favorables i en contra, obtenim el següent resultat:
  • SÍ = 58,12%
  • NO = 41,88%
Per tant, si el referèndum s'hagués fet el dia 25 de novembre, molt probablement els resultats haguessin estat molt semblants a aquests.

Queda un llarg viatge i segur que hi haurà molts entrebancs (discurs de la por, trampes, mitjans...), però no em de defallir i hem d'anar tots units per una mateixa causa, el benestar del nostre país.

Hem de continuar transmetent el missatge de que tenint un Estat Propi tot anirà millor i contrarestar les informacions que ataquen el nostre objectiu.


Comentaris