Animacions infantils catalanes representant refranys, frases fetes, dibuixos animats, acudits, jeroglífics, endevinalles i un llarg etc. per a que adults i nens gaudeixin de la cultura catalana. I tot explicat des del punt de vista de diferents personatges estrafolaris: en Rebel, l'Alcinator, l'Inalfabet, en Txuc No Res, la Revifalla...

diumenge, 13 de novembre de 2016

10 refranys de pobles de Catalunya

Sempre hi ha hagut una rivalitat sana entre els pobles de Catalunya i el refranyer popular s'ha enriquit a partir de les lluites que han anat sorgint. D'aquestes petites baralles han sorgit tant refranys per enalir l'orgull del propi poble com refranys per insultar els altres pobles.

Qualsevol cosa era vàlida per a crear una frase divertida i poder riure del poble veí. Com per exemple quan Sant Pol va haver de reparar el rellotge de sol del poble, s'havia fet malbé a causa de la pluja i el sol. Per a que no tornés a succeir van posar un tendal sobre el rellotge, però llavors va perdre la seva utilitat perquè a la busca no li arribava el sol. Així que els pobles del Maresme se'n reien d'ells preguntant: Sant Pol, quina hora és?

S'explica que quan passva el tren per aquella localitat, molta gent se'n reia i els vilatans de Sant Pol responien tirant pedres contra la gent.

Se'ns dubte el sentiment de pertinença de la gent amb els seus pobles és molt potent a Catalunya.

Us deixo amb aquest vídeo on hi podreu trobar 10 d'aquests refranys.


Espero que us agradi!!! Visca la cultura catalana!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada